Hej!

I dagens blogginlägg ska vi låta vår praktikant Amanda få ordet. Amanda är 15 år och går på högstadiet. Hon har varit hos oss i två veckor och provat på hur det är att arbeta hos oss på Brightstar. Hon ska också skriva en uppsats om sina två veckor här som vi ser mycket fram emot att läsa.

Lite kort om Amanda: Amanda är intresserad av musik och ridning och drömmer om att bli veterinär. Hennes favoritämnen i skolan är musik, bild och engelska.

Då var presentationen färdig och vi lämnar över ordet till Amanda:

Hallå! Amanda här, eller ”Mandy” som jag blev kallad när vi ringde upp vårt kontor i London och jag fick sitta med på ett Zoom-möte. Det var väldigt nervöst att prata engelska när jag fick vara med på mötet men jag tycker att det gick väldigt bra för mig ändå.

Något som jag tycker har varit bra på Brightstar är att alla har varit så himla snälla och trevliga mot mig. Jag har verkligen blivit väl omhändertagen och det är den bästa praktikplats som jag har varit på. Det var också kul att se att alla verkade normala och inte jobba ihjäl sig. Här gick folk hem på eftermiddagen när arbetsdagen var slut.

Så var det inte på min förra praktikplats. Då testade jag att jobba på en advokatbyrå, eller praktisera kanske är ett bättre ord. Där fick jag mest sitta och vända papper hela dagarna samtidigt som alla var jättestressade och jobbade dygnet runt. En advokat hade så mycket att göra att han ställde in en ställbar säng 140 inne på sitt kontor så att han skulle kunna sova kvar och sen jobba dygnet runt typ. Det var läskigt att se och det fick mig verkligen att känna att jag inte vill bli advokat.